Over ons

IFWij zijn Petra en Annemiek Kroone ( moeder en dochter) en samen vormen wij poppentheater Petit. Sinds dit jaar speelt ook Bonnie Eppinga met ons mee.

Poppentheater Petit, gevestigd aan de Korte schermerdijk 3, is een theater klein van ruimte, voor kleine en grote mensen die zich kind met de kinderen voelen.

We werken met hand, sok en stokpoppen. Met behulp van muziek, geluid en lichteffecten worden de kinderen meegenomen in de magische wereld van het sprookje. Poppentheater Petit is een knus theatertje met paarse bankjes en paars fluwelen gordijnen en een echte loge voor de jarigen. Onze doelstelling is om kinderen kennis te laten maken met theater in al zijn facetten.

Historie Poppentheater Petit
Poppentheater Petit is opgericht als zoldertheater door Petra Kroone in Overveen. Samen met Wannie Jansen en Tineke de Vletter werden de eerste verhalen geschreven en gespeeld. Later wordt een nieuw theatertje gebouwd aan de Fazantenlaan in St-Pancras. Met diverse poppenspeelsters is samengewerkt o.a. Liesbeth Gerrits, Guda Schekkerman en Carola Jonker; later Kinder- en poppentheater Bergen.

Daarna gaat de grote wens van Petra in vervulling, het kleinste theatertje van Nederland, officieel door wethouder Aarts geopend. Dochter Annemiek wordt vanaf die tijd vaste medespeelster. Het theater aan de Korte schermerdijk wordt heropend door Hans Schoen, voorzitters van de Vereniging voor Poppenspelers.

Waar vind je ons?
Ons kleine theater ligt in Alkmaar aan de rand van de Schermer, op een ludieke plek beneden een dijkje aan het Noord-Hollands kanaal (achter Ranzijn) en op nog geen 10 minuten fietsen vanuit het centrum van Alkmaar.

Vlakbij alle uitvalswegen: de A9, de nieuwe N242 en het bustransferium op de Nieuwe Schermerweg richting Alkmaar.

Nieuwsgierig? Dan kunt u al iets van de theatersfeer proeven op onze site. Verder vindt u informatie over onze voorstellingen, speelagenda, prijzen en aanvangstijden. U kunt het theater ook boeken voor schoolreisjes en familiefeesten.

Voor meer informatie, mail of bel.
Veel theater plezier!